Evakuisano 29 đaka iz Doma učenika u Doboju

Evakuisano 29 đaka iz Doma učenika u Doboju

Iz Doma učenika u Doboju danas je evakuisano 29 đaka i obezbijeđen im je prijevoz iz Doboja prema Derventi i Brodu - potvrdio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija, koji se od sinoć nalazi u ovoj ustanovi zajedno sa učenicima.

Evakuacija učenika iz ove ustanove nastavit će se tokom sutrašnjeg dana.

U Domu učenika u Doboju bilo je smješteno 110 učenika.

Doboj je poplavljen već drugi dan, nema vode ni struje, a Bosna se tek blago povlači.

Iz tog grada stižu apeli za pomoć u čamcima, ali nedostaje i hrane i vode ugroženim, koji su ostali „zarobljeni“ u kućama i stanovima koji nisu poplavljeni.

Vareš je opet odsječen od ostalih gradova

Izvjesno vrijeme je sinoć u poslijepodnevnim satima bilo prohodno, međutim u toku noći zbog povećanja padavina, Vareš je opet odsječen od ostalih gradova.

-Niti ko može ući u Vareš niti izaći iz Vareša, jer su svi prilazi blokirani, pa i tunel kojim se dolazi iz Olova. Autobusi su parkirani ispred zgrade općine i niko ne vozi, tako da ne možemo ići na posao, a ni djeca ne idu u školu, studenti ne mogu na fakultete. Na višim područjima ima i snijega. Pojavilo se oko 20 klizišta u naseljima gdje nikad nisu bila. Kiša danas pomalo prestaje, nadamo se i poboljšanju situacije - kazao je Rusmir Imamagić, stanovnik Vareša.
Noviji Stariji