HO Dirhem pružila pomoć starici iz Domislice

Porodica Ćosatović Alje živi u izuzetno teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Aljo je nezaposlen, a živi sa suprugom koja je teški bolesnik. Prilikom posjete ovoj porodici od strane humanitarne organizacije 'Dirhem', kod kuće su zatekli Aljinu suprugu Hasiju Ćosatović koja boluje od dijabetesa.

Porodica Ćosatović Alje živi u izuzetno teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Aljo je nezaposlen, a živi sa suprugom koja je teški bolesnik. Prilikom posjete ovoj porodici kod kuće smo zatekli Aljinu suprugu Hasiju Ćosatović koja boluje od dijabetesa.

Obradovala se našoj posjeti, jer je upravo došla iz Doma zdravlja Maglaj sa pregleda. Hasiji je zbog dijabetesa izvršena amputacija prstiju na desnom stopalu, ali zbog pogoršanja bolesti morat će ovih dana da izvrši i amputaciju cijelog stopala.

Porodica Ćosatović je povratnička porodica u selo Domislica. Žive od mjesečne invalidnine koju dobija Hasija i to u visini od 100 KM i drugih vidova primanja nemaju.Hasija nam u razgovoru s njom kaže da ponekad pomažu i komšije, ali svakim danom situacija se sve više pogoršava.

Ovih dana ponovo treba vaditi nalaze koji su joj potrebni za operativni zahvat u Tešnju, ali kako nema financijskih sredstava, uplakano odgovara da ne zna kako će sve to završiti. Hasija se u svoje i ime svog muža mnogo zahvaljuje HO Dirhem na ukazanoj pomoći u vidu prehrambeno-higijenskog paketa.
Noviji Stariji