Uredili sportski poligon i dječije igralište


Prelijep dan, topao i sunčan, članovi maglajskog Moto kluba FREE RIDERS iskoristili su za akciju uređenja dječijeg igrališta u sjevernom dijelu grada, kod objekta Prve osnovne škole.

Zbog nemara neodgovornih pojedinaca ovaj sportski teren bio je u veoma lošem stanju. Ovom akcijom popularni bajkeri željeli su nešto učiniti za malu raju, koja im se, kako kažu, najviše obraduje.

Akciji se odazvalo 15-tak članova Moto kluba, ali i njihovih prijatelja. “Odlučili da saniramo jedno od maglajskih igrališta. Izdvojili smo vlastita sredstva, a Općina je pomogla sa dijelom materijala”, istakao je Azur Ćušković, sekretar Moto kluba FREE RIDERS.

Teren i obližnje dječije igralište, bili su zaista u katastrofalnom stanju i sa puno opasnosti i skoro neupotrebljivi. Slika je sasvim drugačija nakon akcije maglajskih bajkera. “Neka se na ovom igralištu ponašaju kao kod svojih kuća, neka ne ostavljaju smeće, ne razbijaju flaše jer smo prilikom čišćenja našli jako puno stakla. Ovdje dolaze i mala djeca, pa ne treba govoriti koliko je opasno bilo”, poručio je Aladin Delić, član Moto kluba FREE RIDERS.
Noviji Stariji